Rusya: ABD güçlerinin Irak’tan çekileceğine dair şüphelerimiz var

Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD güçlerinin Irak’tan çekilmesi planının uygulanmasıyla ilgili şüphelerinin olduğunu ve planın uygulanmasının doğru olacağını açıkladı.

HABER MERKEZİ - Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD güçlerinin Irak’tan çekilmesi planının uygulanmasıyla ilgili şüphelerinin olduğunu, ancak planın uygulanmasının doğru olacağını açıkladı.

Moskova’da basın toplantısı düzenleyen Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD yönetiminin önündeki gerçekçi yolun Irak’taki asker sayısını azaltması ve Ortadoğu’daki askeri varlığını küçültmesi olduğuna inandıklarını belirtti.

ABD’nin bu planı uygulamasının doğru olacağını kaydeden Zaharova, “Geçen zaman gösterdi ki, ABD askerlerinin Irak’ta yayılmasının hiçbir istikrar ve barışı beraberinde getirmedi. Ülkedeki güvenlik durumunda istikrar yok” dedi.

Donald Trump yönetiminin yabancı ülkelerdeki ABD askerlerinin çekilmesine dair açıklamalarının uygulanmayacağını vurgulayan Zaharova, Suriye’nin buna örnek olduğunu ve Trump’ın defalarca bu ülkedeki güçlerini çekeceklerini belirtmesine rağmen ABD askerlerinin varlığını sürdürdüğünü bunun da uluslararası norm ve yasalara aykırı olduğunu ifade etti.

ABD Başkanı Donald Trump, 30 Ağustos’ta sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Irak’taki askerlerinin sayısını azaltmayı planladıklarını belirtmişti.