Trump: Patlama etkisi yaratan büyük bir olay

ABD Başkanı Donald Trump, Miami’deki seçim konuşmasında, Demokrat Partili rakibi Joe Biden’ı eleştirdi.

HABER MERKEZİ - Joe Biden’ın oğlunun Moskova Belediye Başkanı’nın eşinden 3,5 milyon dolar aldığını iddia eden Donald Trump, “Bu, internette patlama etkisi yaratan büyük olay” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Miami’deki seçim konuşmasında, Demokrat Partili rakibi Joe Biden’ı eleştirdi.

Donald Trump, “Onlar (Joe Biden ve ailesi) Rusya ile iş yaptı. Joe Biden’ın oğlu, Moskova Belediye Başkanı’nın eşinden 3,5 milyon dolar aldı. Joe başkan yardımcılığına gelmeden önce hiçbir şeyi yoktu” dedi.

“Bu, internette patlama etkisi yaratan büyük olay” diyen Trump, ana akım medyanın bu konuyu araştırması gerektiğini ifade etti.

Trump, Demokrat Partili aday Joe Biden’ın, oğlunun tüm işlemlerinden haberdar olduğunu ve başkanlık yarışından çekilmesi gerektiğini belirterek Biden’ın bu tavsiyesine uymadığını da sözlerine ekledi.

Hunter Biden’ın, Çin yönetimiyle bağlantılı kişilerle işbirliğinden milyonlarca dolar kazanç elde ettiği iddia edilmişti.

Siyasi analiz sitesi "Real Clear Politics"in derlediği güncel anketlere göre, ülke genelinde Demokrat aday Biden, yarışı Trump'ın ortalama 6,5 puan önünde götürüyor.

Temmuz sonuna kadar Biden'ın yaklaşık yüzde 10 gerisine düşen Trump'ın, Demokrat rakibi ile arayı kapatmaya başladığı görülüyor.

ABD'de 59’uncu başkanlık seçimleri 3 Kasım'da gerçekleştirilecek.