Başkan Barzani’den Baba Şeyh için taziye mesajı

Başkan Mesud Barzani, Baba Şeyh olarak bilinen Ezidilerin Ruhani lideri Şeyh Xertu Haci İsmail’in yaşamını yitirmesi dolayısıyla taziye mesajı yayımladı.

ERBİL (K24) – Başkan Mesud Barzani, Baba Şeyh olarak bilinen Ezidilerin Ruhani lideri Şeyh Xertu Haci İsmail’in yaşamını yitirmesi dolayısıyla taziye mesajı yayımladı.

Baba Şeyh’in vefat haberini büyük bir üzüntüyle aldığını söyleyen Başkan Barzani, “Baba Şeyh, bilinen bir dini şahsiyet olmasıyla birlikte milliyetperver bir Ezidi Kürttü. Tüm sorunlarda iyilik ve çözüm taraftarıydı” dedi.

Baba Şeyh’in Ezidiler arasında birlik ve birlikte yaşam kültürünün yayılması için emek verdiğini kaydeden Başkan Barzani, Baba Şeyh’in dini ve manevi bir sembol olduğunu ve bu süreçte yaşamını yitirmesinin büyük bir kayıp olduğunu ifade etti.

“Ezidilerin Miri Hazım Tahsin Beg, Ezidi Ruhani Meclisi, din adamları, Baba Şeyh’in ailesi ve yakınlarıyla birlikte Kürdistan ve tüm dünyadaki Ezidi kardeşlerime başsağlığı diliyorum” diyen Başkan Barzani, “Acınızı paylaşıyorum. Yüce Allah’a Baba Şeyh’in ruhunu kendi rahmet ve merhametine alması için dua ediyorum. Herkese sabırlar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Baba Şeyh, akşam saatlerinde Erbil'de tedavi gördüğü hastanede, 87 yaşında yaşamını yitirmişti.