Yıldırım: AB üyeliğimizi geri çekmeyeceğiz

Türkiye ve AB arasında yaşanan gerilime yönelik açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Haber Merkezi- Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin AB'ye üyelik başvurusunu geri çekmeyeceğini söyledi.

Avrupa Parlamentosu'nun "Türkiye ile müzakereleri durdurma" kararı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından "AB sözünü yerine getirmezse sınır kapılarını açarız" açıklaması yapılmıştı. Daha sonrasında ise Erdoğan, Türkiye'nin AB'ye alternatif aradığını ve Şangay Beşlisi'ne katılabileceğini söylemişti.

Sputnik ve RİA Novosti'ye verdiği röportajda, Türkiye'nin AB'ye üyelik başvurusunu geri çekmeyi planlamadığını söyleyen Yıldırım, "AB'ye üyelik başvurumuzun geri çekilmesi yönünde bir karar alınmadı. AB'nin, bizim için değil ama kendi geleceği için, attığı adımlar üzerinde iyice düşünmesi gerekiyor. Zira Avrupa'nın geleceği ve güvenliği, Türkiye olmadan mümkün değil" ifadelerini kullandı." dedi.  AB'nin alacağı kararların sonuçlarını düşünmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Yıldırım, arabuluculuk iddialarını doğruladı

Röportajında, Türkiye'nin, Rusya ile Suriye'deki muhalifler arasında arabuluculuk yaptığına yönelik iddiaları da değerlendiren Yıldırım, iddiaları doğrulayarak, "Elbette bu yönde çalışmalar yapılıyor. Burada krizin aşılması için bir çözüm bulunmasına odaklanmak gerekiyor. Türkiye bunun için çok ciddi katkılar sundu ve Suriye'de dökülen kanın durması için gelecekte de bunu yapmaya devam etmeyi planlıyor." dedi.

Kaynak: Sputnik