Demirtaş hakkında yeni dava

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya hakarette bulunduğu iddiasıyla 2 yıl 4 ay hapis istemiyle dava açıldı.

T24’te yer alan habere göre, Demirtaş hakkında, 7 Haziran 2015'teki genel seçimde partisinin barajın altında kalması için "AK Parti'nin oluşturacağı hile timinin başında Soylu'nun bulunacağını" öne sürerek, o dönemde AK Parti'nin Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya hakarette bulunduğu gerekçesiyle dava açıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Ahmet Hamdi Kaya tarafından hazırlanan, Ankara 43. Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, İçişleri Bakanı Soylu ‘müşteki', 2 yıl 4 aya kadar hapsi istenen HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş ise ‘şüpheli' olarak yer alıyor.

Ne olmuştu?

Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da bulunduğu 13 HDP’li vekil 4 Kasım’da gözaltına alınmış aynı gün çıkarıldıkları mahkemece 10 vekil tutuklanmıştı. 3 vekil ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.