Neçirvan Barzani’den Hindistanlı yatırımcılara çağrı

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi’nin Hindistanlı yatırımcılara açık olduğunu ve yatırımcılara destek ve kolaylığın sağlanacağını söyledi.

ERBİL (K24) - Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi’nin Hindistanlı yatırımcılara açık olduğunu ve yatırımcılara destek ve kolaylığın sağlanacağını söyledi.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Hindistan’ın Bağdat Büyükelçisi Birender Singh Yadav’ı kabul etti.

Hindistan’ın Irak ve Kürdistan Bölgesi ile ilişkilerinin konuşulduğu görüşmede, Irak’ın genel durumu, Erbil ile Bağdat arasındaki müzakereler, Covid-19 salgını ve Kürdistan Bölgesi’ndeki Hindistan toplumunun durumu masaya yatırıldı.

İkili ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine vurgu yapılan görüşmede, Hindistan ile Irak ve Kürdistan Bölgesi arasındaki ticaret hacminin genişletilmesi gerektiğine değinildi.

Görüşmede konuşan Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Hindistanlı yatırımcıların Kürdistan Bölgesi’nde yatırım yapabileceğini ve kendilerine kolaylık sağlanıp destek verileceğini söyledi.

Hindistan’ın yeni Erbil başkonsolosunun atanmasından ötürü tebriklerini ileten Neçirvan Barzani, üniversite eğitimi ve farklı alanlarda uzmanlık eğitimi Hindistan üniversitelerinde eğitim gören Kürdistanlı öğrenciler için karşılıklı dayanışmayı artırmanın önemine vurgu yaptı.

Hindistan ve Kürdistan Bölgesi’nde birlikte yaşam kültürüne vurgu yapılan görüşmede, Hindistan’ın Irak Büyükelçisi, Kürdistan Bölgesi’ndeki birlikte yaşam kültüründen duyduğu memnuniyeti dile getirdi.