Alman Bakan’dan Trump’a: Çok tartışma yaratacak bir durum

Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer, oy sayımı devam ederken Donald Trump'ın zafer ilan etmesiyle ilgili "Çok tartışma yaratacak bir durum" dedi.

HABER MERKEZİ - Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer, oy sayımı devam ederken Donald Trump'ın zafer ilan etmesiyle ilgili "Çok tartışma yaratacak bir durum" dedi.

Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer, ABD Başkanı Donald Trump'ın erken ve temelsiz zafer ilanı ile ABD'yi başkanlık seçiminin "meşruiyeti için bir mücadeleye" soktuğunu söyledi.

Alman ZDF kanalına konuşan Annegret Kramp-Karrenbauer, "Bu çok tartışma yaratacak bir durum" dedi.

Annegret Kramp-Karrenbauer, Trump'ın aleyhine bir sonuç çıkması halinde seçim sonucuna itiraz etmesinin ABD'de "anayasal bir krize" yol açabileceği yönündeki seçim uzmanlarının uyarılarının haklı olduğunu belirtti.

Almanya Savunma Bakanı, "Seçim sonucu henüz belli değil, oylar hala sayılmaya devam ediyor" ifadelerini kullandı.

TRUMP NE DEDİ?

Trump, “ABD'yi kandırmaya çalışıyorlar, biz bu seçimi kazandık. Şimdi tek yapılması gereken şey, seçimin dürüstlüğünün sağlanması” açıklamasında bulundu.

Trump, seçim sonuçlarıyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Bu gece aldığımız sonuçlar muazzam, kutlamak için hazırdık. Georgia'yı kazandık, Teksas'ı kazandık. Yüzde 2 buçuk farkla öndeyiz, oyların sadece yüzde 7'si açıldı, bizi yakalamalarına imkan yok. En önemlisi, Pensilvanya'yı büyük bir farkla kazanıyoruz. 600 bin oy farkı var, başa baş bile değil. Bizi yakalamalarına imkan yok, büyük olasılıkla başkanınız ben olacağım.

'Bu seçim bitti' diye açıklamalarda bulundular. Ben bunu başından beri söylemiştim, kazanamazlarsa bizi mahkemeye vereceklerini söylemiştim. Florida'da büyük bir zafer kazandık, Ohio'da yüzde 8.1 bir farkla kazandık. Kuzey Carolina'da çok büyük bir zafer ilan ettik. Ancak bir anda her şey durdu. Bu ülkemiz için bir utançtır, ABD'yi kandırmaya çalışıyorlar, biz bu seçimi kazandık. Şimdi tek yapılması gereken şey, seçimin dürüstlüğünün sağlanması. Ciddi bir hileden bahsediyorum. Biz Anayasa Mahkemesi'ne başvuracağız ve oy sayımının durdurulmasını talep edeceğiz. Biz kazanacağız ve bana sorarsanız zaten kazandık."