ENKS, PYD'yi BM'ye şikayet etti

ENKS, Kürdistan'ın Erbil kentinde, Batı Kürdistan'da (Rojava) PYD'ye bağlı asayiş güçlerinin ENKS'ye yönelik baskı ve gözaltılarını protesto ederek, BM'ye başvuruda bulundu.

K24/Erbil- Suriye Ulusal Kürt Konseyi (ENKS), Kürdistan'ın Erbil kentinde, Batı Kürdistan'da (Rojava) PYD'ye bağlı asayiş güçlerinin ENKS'ye yönelik baskı ve gözaltılarını protesto ederek, BM'ye başvuruda bulundu.

Dünya İnsan Hakları günü dolayısıyla, Erbil'deki Birleşmiş Milletler ofisinin önünde toplanan ENKS'liler, Batı Kürdistan'da gözaltında bulunan siyasetçilerinin serbest bırakılması talebinde bulundu.

ENKS lideri İbrahim Biro, konuyla ilgili Kurdistan24'e yaptığı açıklamada, BM'ye verilmesi için gözaltındaki ENKS'liler hakkında bir dosya hazırladıklarını belirtti.

BM'ye verecekleri dosyada gözaltında olan veya şiddet gören siyasilerin isimlerinin de yer aldığını söyleyen Biro, "Onlarca ENKS'li yönetici ve partili Rojava'da gözaltında tutuluyor. Rojava'da Kürt siyasi hareketinden de birçok insan öldürüldü, uzaklaştırıldı veya şiddet gördü. Şimdi de partilerin büroları kapatılıyor ve Kürdistan bayrağı yakılıyor. Uluslararası toplumun sesimizi duymasını istiyoruz ve bu gidişata karşı sessiz kalmamalarını bekliyoruz. Bu amaçla bugün BM ofisine bir dosya sunacağız." diye konuştu.