KDP’den Ezidi liderlerin belirlenme sürecine ilişkin açıklama

Kürdistan Demokrat Partisi, Ezidi Kürtlerin dini ve sosyal liderlerinin belirlenmesi sürecinde herhangi bir müdahalelerinin olmadığını açıkladı.

ERBİL (K24) - Kürdistan Demokrat Partisi, Ezidi Kürtlerin dini ve sosyal liderlerinin belirlenmesi sürecinde herhangi bir müdahalelerinin olmadığını açıkladı.

KDP Sözcüsü Mahmud Muhammed tarafından yapılan açıklamada, Şengal’i Kürdistan’dan koparmak isteyen ellerin Şengalliler arasındaki birliği bozmak için çalıştığı belirtildi.

Söz konusu kesimlerin Şengal halkı üzerinden meşruiyet arayışında olduğunun kaydedildiği açıklamada, bu kesimlerin Şengal halkına zarardan başka hiçbir şey getirmediği ifade edildi.

Ezidi Miri Tahsin Beg’in vefgatından kısa bir süre sonra Baba Şeyh’in de yaşamını yitirdiğinin hatırlatıldığı açıklamada, Ezidilerin usüllerine göre yeni mirin önceki mirin ailesinden seçildiği kaydedilerek, Baba Şeyh’in de Mir ile Ezidi Ruhani Meclisi tarafından Ezidi şeyleri ailelerinden belirlendiği hatırlatıldı.

Şengallilere ve tüm Kürdistan halkına seslenilen açıklamada, KDP’nin hiçbir suretle Ezidi Kürtlerin sosyal ve dini liderlerini belirleme sürecine müdahale etmediği belirtildi.

Açıklamada, KDP’nin Baba Şeyh’in seçilmesi sürecine saygı duyduğu ve başarısını dilediği ifade edildi.