İçişleri Bakanı: Reformlar bazılarının çıkarlarıyla örtüşmüyor

İçişleri Bakanı Reber Ahmed, Kürdistan Bölgesi’nin 9’uncu kabinesinin karşılaştığı zorlukların çoğunun, hükümetin reform sürecini devam ettirmesinden kaynaklandığını söyledi.
İçişleri Bakanı
İçişleri Bakanı

ERBİL (K24)

Erbil’in Soran ilçesinin yeni kaymakamı olarak atanan Hilgurt Necib’in göreve başlama töreninde konuşan İçişleri Bakanı Reber Ahmed, hükümetin reform sürecini yürütmesinin bazı kesimlerin çıkarlarıyla örtüşmediğini belirtti.

Mesrur Barzani’nin başbakanlığındaki hükümetin reformların hayata geçirilmesi ve hizmet siyasetini öncelikli program haline getirdiğini kaydeden Ahmed, reform sürecinin devam edeceğini ve bu sürecin başarılı olması gerektiğini dile getirdi.

Hükümetin halka hizmet etmek için her türlü çabayı gösterdiğini vurgulayan Ahmed, il merkezlerindeki hizmetlerin, ilçe ve kasabalarda da olacağını bildirdi.

Hükümet olarak öncelikli işlerinin reform ve hizmetleri uygulamak olduğunu belirten İçişleri Bakanı, Kürdistan halkının çıkarlarının her şeyin üstünde olduğunu curgulayarak, bazı kesimlerin hoşuna gitmese de halkın yararına olan reformların Başbakan Mesrur Barzani’nin kararlığıyla uygulanacağını dile getirdi.

“Reform için iş başına geldik, halka karşı doğru sözlü olmamız gerekir” diyen Ahmed, bu sürece destek olunması gerektiğini ve hükümetin halkın hizmetkarı olduğunu ifade etti.

Hizmet ruhuyla çalışılması gerektiğini söyleyen İçişleri Bakanı, “Soran ilçesi 10-15 yıl önce ne durumdaydı, şimdi hangi durumda. İş yapıldı, çalışıldı ama daha çok hizmet edilebilir” dedi.

Ahmed, Kürdistan Bölgesi’nin büyük bir insani kaynağı olduğunu ve çaba göstererek aydınlık bir geleceğin kurulacağını söyledi.