Başbakan Mesrur Barzani: YPG saldırısını şiddetle kınıyorum

YPG saldırısını şiddetle kınıyorum
Başbakan'dan mesaj
Başbakan'dan mesaj

ERBİL (K24)

Başbakan Mesrur Barzani, YPG’nin dün gece Peşmerge’ye yönelik saldırısını şiddetle kınadı.

Başbakan Mesrur Barzani, tarafından yapılan yazılı açıklamada, dün akşam bir grup PKK mensubunun yasal olmayan yollarla Suriye’den Kürdistan Bölgesi topraklarına sızma girişiminde bulunduğunu, bunun Kürdistan Bölgesi yasaları ve sınır güvenliği yasalarına aykırı olduğunu vurgulayarak, güvenlik güçlerinin bu nedenle müdahalede bulunduğunu belirtti.

Yaşanan gelişmenin ardından kalabalık bir YPG gücünün ağır silahlarla Peşmerge noktasına saldırı düzenlediğini ifade eden Başbakan, Peşmerge Güçleri’nin anında karışılık vererek, saldırıyı püskürttüğünü vurguladı.

Saldırıyı şiddetle kınadığını bildiren Başbakan, bunun Kürdistan Bölgesi’ne karşı açık bir sınır ve egemenlik ihlali olduğunu belirtti.

Bu tür saldırıların tekrarlanmasının bölge istikrarına ciddi zarar vereceğinin altını çizen Başbakan, Uluslararası Koalisyon güçlerine çağrıda bulunarak, YPG’nin saldırılarının tekrarlanmayacağı noktasında güvence verilmesini istedi. Başbakan, yabancı ülkelerin verdiği askeri desteğin, Kürdistan Bölgesi topraklarına karşı kullanılmaması gerektiğini vurguladı.

Başbakan, “Bizim güvenliğimiz için canlarını her gün tehlikeye atan kahraman Peşmergeler her türlü övgüye layıktır” ifadelerini kullandı.