Kazimi’den Irak-Suriye sınırının kontrol edilmesi talimatı

Irak Başbakanı Mustafa Kazimi, Irak-Suriye sınırı için güvenlik güçlerine talimat verdi.
Irak Başbakanı Kazimi, Irak-Suriye sınırının tümüyle kontrol altına alınması talimatını verdi
Irak Başbakanı Kazimi, Irak-Suriye sınırının tümüyle kontrol altına alınması talimatını verdi

HABER MERKEZİ

Irak Başbakanı Mustafa Kazimi, Irak-Suriye sınırının kontrol altına alınması için güvenlik güçlerine talimat verdi.

Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı Sözcüsü Tümgeneral Tahsin Hafaci, Irak Başbakanı Mustafa Kazimi’nin Irak-Suriye sınırının tümüyle kontrol edilip korunması talimatını verdiğini söyledi.

Irak ile Suriye arasındaki sınırın 610 km olduğunu kaydeden Hafaci, sınırın büyük bir kısmının Irak Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Haşdi Şabi Heyeti güçleri tarafından kontrol edildiğini belirtti.

Su Kaynakları Bakanlığı tarafından sınır bölgesine hendek kazılması için gerekli olan araçları gönderdiğini vurgulayan Hafaci, hendek kazma işlemlerinin bitme aşamasında olduğunu ifade etti.

Uluslararası Koalisyon güçlerinin kendilerine destek olduğunu bildiren Hafaci, bölgeyi gözetleyebilmek için sınır hattına uzun kuleler inşa etiklerini dile getirdi.

IRAK’TA COVİD-19 İÇİN YENİ KISITLAMALAR

Öte yandan, Irak hükümeti, yeni tip coronavirüsün (Covid-19) İngiltere’de mutasyona uğraması nedeniyle alışveriş merkezleri, lokantalar ve kara sınır kapılarının kapatılması kararı aldı. 

Irak Başbakanlık Basın Ofisi’nden yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Mustafa Kazimi başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu toplantısında İngiltere, Güney Afrika, Hollanda, Belçika, İran ve Japonya’ya uçuş yasağı kararı alındı ve vatandaşların sosyal mesafe ve maske takma kuralına uyması istendi.

Getirilen kısıtlamalar kapsamında uçuş yasağı konulan ülkelerden de Irak vatandaşları dışında kimsenin ülkeye giriş yapmayacağı da belirtilirken, bu ülkelerden gelen Irak vatandaşlarının 14 gün karantina sürecine gireceği kaydedildi.

Açıklamada, “Alışveriş merkezleri, lokantalar ve diğer sosyal toplanma mekanları da 24 Aralık’tan itibaren 2 hafta boyunca kapalı olacak. Olağanüstü durumlar dışında tüm kara sınır kapıları kapatılacak” denildi.