Süleymani'nin halefi Kaani'den Bağdat'a 2 saatlik ziyaret

Kaani’nin Bağdat’ı ziyaretinin sadece 2 saat sürdüğü ifade edildi.
Kudüs Gücü Komutanı İsmail Kaani
Kudüs Gücü Komutanı İsmail Kaani

HABER MERKEZİ

İran Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı Kudüs Gücü Komutanı İsmail Kaani'nin geçtiğimiz saatlerde Irak'ın başkenti Bağdat'a gelerek Irak Başbakanı Mustafa Kazimi ile görüştüğü belirtildi.

Shafaqnews’te yer alan haberde, ABD saldırısında öldürülen İranlı General Kasım Süleymani'nin halefi Kaani'nin bugün Bağdat’a 2 saatlik bir ziyaret gerçekleştirdiği ve Kazimi ile bir araya geldiği kaydedildi.

Kaani’nin Kazimi’ye, ABD’nin Bağdat Büyükeliçiliği’ne yönelik saldırıların ardında İran’ın olmadığı konusunda güvence verdiği bildirildi.

Haberde, Kaani’nin Bağdat’ı ziyaretinin sadece 2 saat sürdüğü ifade edildi.

İran merkezli Arapça yayın yapan "El-Alem" televizyonu da "Kaani'nin 2 gün önce Bağdat'ı ziyaret ederek, ülkedeki üst düzey siyasi liderlerle ikili ilişkilerin geliştirilmesini değerlendirdiği" haberini servis etti.

Kaani’nin 2 gün önce Bağdat’a gelerek Haşdi Şabi Heyeti Başkanı Falih Feyyad ve Bedir Örgütü lideri Hadi el-Amiri ile görüştüğü ve "ABD'nin Bağdat Büyükelçiliğine üç gün önce düzenlenen saldırıda İran'ın dahli olmadığı" mesajını ilettiği belirtilmişti.

İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Süleymani, 3 Ocak'ta Uluslararası Bağdat Havalimanı yakınında ABD saldırısında öldürülmüştü.

Irak Başbakanı Mustafa Kazimi'nin, Süleymani'nin halefi Kaani ile 21 Kasım'da  Bağdat'ta bir araya geldiği iddia edilmişti. 

ABD'in Bağdat Büyükelçiliğine üç gün önce 8 füzeyle saldırı düzenlenmiş, İran saldırıyı kınarken, İran’a yakın Haşdi Şabi gurupları da saldırıyla ilgilerinin olmadığını duyurmuştu.