Türkiye’de salgın: 253 can kaybı, 15 bin 118 vaka

Türkiye’de yeni tip coronavirüs (Covid-19) nedeniyle son 24 saatte 253 kişi hayatını kaybederken, 15 bin 118 kişinin testi pozitif çıktı.
Türkiye'de coronavirüs
Türkiye'de coronavirüs

HABER MERKEZİ

Türkiye Sağlık Bakanlığı, son 24 saatlik coronavirüs verilerini açıkladı.

Son 24 saatlik verilere göre; 3 bin 2'si semptomatik olmak üzere toplam 15 bin 118 yeni vaka tespit edildi. 253 kişi hayatını kaybetti.

Böylece Türkiye'de coronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 19 bin 624'e toplam vaka sayısı ise 2 milyon 133 bin 373'e yükseldi.

Son 24 saatte tedavisi tamamlanan 23 bin 231 hastanın daha taburcu olmasıyla toplam iyileşen hasta sayısı 1 milyon 994 bin 34'e yükseldi.

Toplam test sayısı 23 milyon 605 bin 813'e, ağır hasta sayısı ise 4501'e düştü. Hastalarda zatürre oranı da yüzde 4,1 oldu.

Türkiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün tespit edilen 3.002 yeni hasta var. Vaka sayısı, aktif vaka sayısı ve hasta sayısı düşmeye devam ediyor. Ağır hasta sayımızdaki düşüş de devam ediyor. Bu güzel haberleri sürekli hale getirecek olan aşılama programı etkisini gösterene kadar mücadele" ifadelerini kullandı.

‘İNGİLTERE'NİN RAPOR ETTİĞİ MUTASYONA RASTLANMADI’


Fahrettin Koca, İngiltere'de mutasyona uğrayan ve bulaşma hızı yüzde 70 artan Covid-19 ile ilgili açıklama yaptı.

Bakan Koca,"Virüste mutasyon ve varyasyon değişikliklerinin izlenmesi için Halk Sağlığı referans laboratuvarlarımız düzenli olarak ülkemizin çeşitli bölgelerinden örnekleri incelemektedir. Bu incelemeler kapsamında belirlenen varyasyon ve mutasyonlar Dünya Sağlık Örgütü ile paylaşılmaktadır" dedi.

"Mutasyon tedbir uygulamaları kapsamında son dönemde İngiltere'den ülkemize gelen ve test sonucu pozitif çıkan kişilerin PCR örnekleri ile ülkemizin çeşitli bölgelerinden örnekler referans laboratuvarımızda tam gen sekanslama yöntemi ile incelenmiştir" diyen Koca, şu ifadeleri kullandı:

"Ne son dönemde yurda ilgili ülkelerden giriş yapan PCR pozitif vakalardan alınan numunelerde ne de yurdun çeşitli bölgelerinden toplanan örneklerde İngiltere'nin rapor ettiği gen mutasyonuna rastlanamamıştır. Düzenli incelemelerimiz devam edecek."