Haşdi Şabi’den Kasım Süleymani için gösteri

Haşdi Şabi, İranlı General Kasım Süleymani ile Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi Mühendis’in ölüm yıldönümü yaklaşırken Bağdat’ta gösteri düzenledi.
Haşdi Şabi gösteri düzenledi
Haşdi Şabi gösteri düzenledi

HABER MERKEZİ

Geçtiğimiz Ocak ayında Irak’ın başkenti Bağdat’ta ABD tarafından düzenlenen hava saldırısı ile öldürülen İranlı General Kasım Süleymani ile Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi Mühendis’in ölüm yıldönümü yaklaşırken, Haşdi Şabi başkentteki Tahrir Meydanı’nda gösteri düzenledi.

Gösteriye Haşdi Şabi destekçileri katılırken, Tahrir Meydanı’na giden bütün yollar kapatıldı.

Dün de milis grubu Asayib Ehlul Hak’ın ABD’ye yönelik tehditleri ve grubun bazı komutanlarının gözaltına alınması üzerine tansiyonun yükseldiği Bağdat’ta Başbakan Mustafa Kazimi sokağa çıkarak kentin nabzını tutmuştu.

Önceki gün Asayib Ehlul Hak mensupları ağır ve hafif silahlarla Taci Askeri Üssü’ne yürüyerek, üste tutulan grup üyelerini çıkarmaya çalıştı ancak güvenlik güçlerinin müdahalesiyle saldırı önlenmişti.

Asayib Ehlul Hak lideri Kays Hezali gözaltındakilerin bir an önce serbest bırakılmasını isterken Kazimi, kararı yargının vereceğini belirtmişti.

Kazimi, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Halkın güvenlik güçleri ve orduya yasa dışı hareket edenler nedeniyle zedelenen güvenini yeniden kazanmak için sessizce çalıştık. Ülkenin absürt maceraya sürüklenmemesi için sükunet çağrısı yaptık. Ancak gerektiğinde karşı karşıya gelmeye hazırız" uyarısında bulunmuştu.