Yılbaşı tatilinde Erbil’e 84 bin turist geldi

Yılbaşı tatili için Irak’ın orta ve güney kentlerinden 84 bini aşkın turistin başkent Erbil’e geldiği belirtildi.
Irak'ın çeşitli kentlerinden 10 binlerce turist yılbaşı tatili için Erbil'e geldi
Irak'ın çeşitli kentlerinden 10 binlerce turist yılbaşı tatili için Erbil'e geldi

ERBİL (K24)

Erbil İl Turizm Müdürlüğü, yılbaşı tatili için Irak’ın orta ve güney kentlerinden 84 bin turistin Erbil’e geldiğini ve bu sayının artmaya devam ettiğini açıkladı.

Turistlerin gelişiyle, bir süredir durgunluk yaşayan Erbil piyasasının hareketlendiği kaydedildi.

Enbar kentinden Erbil’e gelen Kahtan Abd isimli turist K24’e yaptığı açıklamada, Erbil’deki gelişmişlik ve güvenliğin kendilerini cezbettiğini söyleyerek, “Kürdistan Bölgesi ve Erbil çok gelişmiş, bu nedenle geldik. Vatandaşların huzur ve güvenliğini bu şekilde sağlayan Kürdistan Bölgesi Hükümeti’ne teşekkür ediyoruz” dedi.

Başka bir turist ise, Kürdistan Bölgesi'nin güvenlik açısından Bağdat gibi olmadığını ve rahat bir şekilde gezebildiklerini belirtti.

Turistlerin gelişiyle oteller dolarken, restoran ve cafelerdeki yoğunluk da dikkat çekti.

K24’e konuşan Erbil İl Turizm Müdürlüğü Sözcüsü Neriman Fazıl, turistlerin büyük çoğunluğunun gruplar halinde veya özel otomobilleriyle geldiklerini bildirdi.

İçişleri Bakanlığı, Covid-19’la mücadele kapsamında alınan tedbirler çerçevesinde 15 Ocak’a kadar eğlence ve canlı müzik mekanlarına yasak getirmişti.

İçişleri Bakanlığı’nın Covid-19 tedbirleri çerçevesinde almış olduğu kararlara uymayan dükkanlara ceza kesildiği belirtildi.