3 Kürt çocuk babalarıyla birlikte saz çalıyor

3 Kürt çocuğundan biri notaları, diğer ikisi de saz çalarak şarkı söylüyor ve bu sayede Kürt ezgilerini yaşatıyor.
kurdistan24.net

İSTANBUL (K24)

İstanbul’da yaşayan baba ve 3 çocuğu Kürt melodilerini yaşatmaya çalışıyor.

3 çocuktan biri notaları, diğer ikisi de saz çalarak şarkı söylüyor.

Çocuklarına saz dersi veren baba Mehmet Emin İnce, çocukluğundan bu yana müzik enstrümanlarıyla ilgilendiğini ve çocuklarını eğittiğini söylüyor.

K24’e konuşan İnce, “İnsan kendi evinde saz çaldığında bu durum evdeki diğer bireylerin ilgisini çekiyor. Bu ilgiyle birlikte çocuklarım saz çalmaya başladı ve ‘Biz de saz çalmak istiyoruz’ dediler. Onlara saz aldım ve çocuklarım şu an saz çalıyor. Çocuklarım notaları öğrendi ve güzel de çalıyorlar” dedi.

Öte yandan Kürt müziğini öğrenmek isteyenler için kitap da yazan Mehmet Emin İnce, “Birçok insan şarkıları öğrenmek istiyordu ancak hiçbir platformda böyle öğretme yöntemi yoktu. Bu yönde bir karar aldım ve bu çalışmaya başladım. Ardından bu kitabı yazmaya başladım. 200’e yakın şarkı yazdım. Böylelikle bu, Kürt müziğinin metodolojisiyle ilgili ilk kitap oldu” diye konuştu.

Küçük yaşta saz çalmayı öğrenen çocuklar, çevrelerinde güzel şeyler öğrenmek isteyenlere de umut veriyor.

Çocuklardan Renas İnce, “2 yıl önce saz çalmaya başladım. Babam saz çalıyordu. Ben de ona bakıyordum ve böyle öğrendim” derken, Perihan İnce ise, “Saz çalmak için babam bana yol gösterdi. Ben de öğrenmek için uğraştım ve böyle öğrendim. 2 yıldır ben ve kardeşlerim saz çalıyoruz” ifadelerini kullandı.