KDP’den Bağdat'a karşı birlik için parti ziyaretleri

KDP, Kürdistan Bölgesi’ndeki partilerin Bağdat’a karşı ortak tutum içerisinde hareket etmesi için başlattığı ziyaretleri sürdürüyor.
KDP heyeti Bizutnewe yetkilileri ile bir araya geldi
KDP heyeti Bizutnewe yetkilileri ile bir araya geldi

ERBİL (K24)

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), Kürdistan Bölgesi’ndeki partilerin Bağdat’a karşı ortak tutum içerisinde hareket etmesi için başlattığı ziyaretleri sürdürüyor.

Dün Kürdistan İslami Birliği Partisi (Yekgirtu) yetkilileriyle görüşen KDP heyeti, bugün Kürdistan İslami Hareketi (Bizutnewe) ve Kürdistan Komünist Partisi ile bir araya geldi.

KDP heyetinin yarın başkent Erbil’de Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ve Değişim Hareketi (Goran) yetkilileriyle bir raya gelmesi bekleniyor.

KDP politbüro üyeleri Zaim Ali, Kakemin Neccar ve Piştiwan Sadık’ın yanı sıra KDP Başkanlık Kurulu Üyesi Ali Hüseyin tarafından gerçekleştirilen ziyaretlerde, Bağdat’la yaşanan sorunların çözümü için Kürdistan Bölgesi’ndeki partilerin birlik içerisinde hareket etmesi görüşülüyor.

Görüşmelerde Irak’ta yapılacak erken seçimlerin de konuşulduğu belirtilirken, KDP heyetinden Ali Hüseyin, dünkü Yekgirtu ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, görüşmenin olumlu geçtiğini kaydederek, Kürdistan Bölgesi ve Irak’la ilgili konuları ele aldıklarını ifade etmişti.

Bugün Bizutnewe ile gerçekleşen görüşmenin ardından söz konusu partinin sözcüsünden yapılan açıklamada ise, Irak yönetiminin Kürdistan Bölgesi’nden siyasi taraflar arasındaki anlaşmazlıklardan yararlandığı belirtildi.

K24’e konuşan Bizutnewe Sözcüsü Abdullah Werti, Erbil ile Bağdat arasındaki ilişkilerin sorunlu olduğunu kaydederek, Kürdistan Bölgesi’ndeki partilerin birlik içerisinde hareket etmesi durumunda bunun Irak hükümeti ve Iraklı siyasiler nezdinde etkisinin olacağını söyledi.