Kürt müzisyen Dilşad Said’e ödül

Mamle Kültür Merkezi, Sanat Ödülü’nün Kürt keman virtüözü Dilşad Said’e ödül verildiğini açıkladı.

ERBİL (K24)

Mamle Kültür Merkezi tarafından yapılan açıklamada, 2021 Sanat Ödülü’nün ünlü Kürt keman virtüözü Dr. Dilşad Said’e verildiği belirtildi.

Açıklamada, “Her yıl, bir sanatçıyı onurlandırmak üzere tören düzenlemekteyiz. Bu yılki sanat ödülünü büyük bir törenle Dr. Dilşad Said’e takdim etmek istedik, fakat pandemi koşulları nedeniyle bunu yapamadık” denildi.

Dilşad Said’in bu ödülü hak ettiği belirtilen açıklamada, “Mamle Kültür Merkezi yöneticileri olarak, Dilşad Said’in bu ödülü hak ettiğini vurgulamak istiyoruz. Yöneticilerimiz Dilşad Said’i ziyaret ederek, kendisine ödülü takdim edecek” ifadelerine yer verildi.

1958 yılında Duhok’ta dünyaya gelen Dr. Dilşad Said, Irak’ın başkenti Bağdat'ta Müzik Enstitüsü’nden mezun olduktan sonra, Bağdat Televizyon ve Radyo Orkestrası’nda şef asistanlığı yaptı.

1984'te Wales Üniversitesi'nde çalışmalarına devam eden ve burada yüksek lisans eğitimini tamamlayan Said, Londra'da Kraliyet Müzik Akademisi'nde diploma-solo-kemancılık yaptı.

Birçok tanınmış Kürt müzisyenle çalışan Said'in ilk CD'si "Keman için Kürt Ezgileri Üzerine Çeşitlemeler" (Variations on Kurdish Melodies for Violin) oldu.