Erbil'de "Yelda Gecesi"ne terör saldırısı

Erbil’in Koye ilçesinde Doğu Kürdistan partilerinden Kürdistan Demokrat Partisi'nin (HDK) binasına ‘Yelda Gecesi’ etkinliği yapıldığı sırada bombalı saldırı gerçekleşti.

Erbil’in Koye ilçesinde Doğu Kürdistan partilerinden Kürdistan Demokrat Partisi'nin (HDK) binasına ‘Yelda Gecesi’ etkinliği yapıldığı sırada bombalı saldırı gerçekleştiği bildirilirken saldırıda 2 emniyet mensubu ve 1 HDK komutanı ile 3 HDK Peşmergesinin şehit olduğu 4 Peşmergenin de yaralandığı belirtildi.

Kürdistan 24 muhabiri Hoşmend Sadık’ın Koye’den aktardıklarına göre, saldırıda iki ayrı bombanın patlatıldığı, ilk bombanın boş bir teneke içine yerleştirildikten sonra patlatıldığı, ardından patlama noktasına giden Peşmergelerin noktaya varmalarıyla ikinci bir bombanın infilak ettirildiği bildirildi.  

Güvenlik nedeniyle basın mensuplarının olay bölgesine girişine izin verilmedi. Saldırıda yaralanan Peşmergelerin Koye İlkyardım Hastanesine kaldırıldıkları, durumları ağır olan 2 Peşmergenin ise Erbil Hastanesine sevk edildikleri belirtildi. 

Öte yandan HDK tarafından yapılan yazılı açıklamada, HDK Kurucusu Dr. Qasimlo'nun da doğum günü olan 21 Aralık Yelda Gecesi etkinliklerinin sonunda, katılımcıların evlerine gitmek için karargahın kapısının önünde bekledikleri sırada art arda iki patlamanın meydana geldiği bilgisi paylaşıldı.

Şehitlerin isimleri açıklandı

Açıklamaya göre patlamada şehit olanların isimleri şöyle:  

Ali Qoytasi, HDK Yöneticisi ve Peşmerge Komutanı

Wehab Mir Xiziri, HDK Peşmergesi

Salar Baqiri, HDK Peşmergesi

Erselan Ebbas Nya, HDK Peşmergesi

Nasir Kerimi, Demokratik Gençlik Birliği Üyesi

Adnan Abdullah, Demokratik Gençlik Birliği Üyesi

“Olayla ilgili soruşturma başlatıldı”

HDK açıklamasında olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi: “Bu terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz.  Şehit Peşmerge yoldaşlarımızın ailelerine başsağlığı yarılara da acil şifalar diliyoruz. Olaya ilişkin tahkikat devam ediyor. Önümüzdeki saatlerde kamuoyuyla geniş çaplı bilgiler paylaşılacaktır.