Arap ülkelerinden Erbil’e düzenlenen saldırıya kınama

Suudi Arabistan, Mısır, Katar, Ürdün, BAE ile Körfez İşbirliği Konseyi, dün gece Erbil’de düzenlenen terör saldırısını kınadı.

ERBİL (K24)

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı, dün gece başkent Erbil’de düzenlenen terör saldırısıyla ilgili yazılı açıklamada bulundu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Erbil Uluslararası Havalimanı’nda yapılan terör saldırısının kınandığı ifade edildi.

Açıklamada, “Bu saldırı Irak’ın, bölgenin ve hava yolculuğunun güvenliği ile istikrarını tehdit ediyor. Ayrıca saldırı, Uluslararası Koalisyon’un DAİŞ’e karşı mücadelesini baltalamaya dönüktür” denildi.

KÖRFEZ İŞBİRLİĞİ KONSEYİ

Körfez İşbirliği Konseyi Genel Sekreteri Nayif Felah Mubarek el-Hicrif de Erbil’deki terör saldırısını kınadıklarını belirterek, Konsey’in terörle mücadele ve Irak’taki güvenlik ile istikrarın korunması hususlarında Irakla müttefik olmaya devam edeceklerini vurguladı.

BAE

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığı da söz konusu saldırıyı kınadıklarını bildirerek, “BAE, güvenliği ve istikrarı baltalayan bu tür saldırıları ve terörist faaliyetleri her zaman reddetti” açıklamasında bulundu.

ÜRDÜN

Ürdün Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, terör saldırısının amacının bölgenin güvenliği ile huzurunu bozmak olduğu kaydedildi.

Açıklamada, “İnsanlığın tüm ilkelerine aykırı olan bu terör saldırısını kınıyoruz” ifadelerine yer verildi.

MISIR

Ayrıca Mısır da başkentte düzenlenen terör saldırısıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Mısır Dışişleri Bakanlığı, terör saldırısını kınadıklarını bildirerek, “Yaralılara acil şifalar diliyoruz. Ülkemizin Irak’a verdiği desteği yineliyoruz” açıklamasında bulundu.

KATAR

Katar Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Erbil’i hedef alan füze saldırı şiddetle kınanırken, Katar’ın terör ve şiddetin her türlüsüne karşı olduğu kaydedildi.

Saldırının kurbanlarının yakınlarıyla dayanışma içerisinde olunduğunun vurgulandığı açıklamada, yaralılara acil şifa dileğinde bulunuldu.

Erbil’e düzenlenen saldırıda 1 kişi hayatını kaybetmiş, 9 kişi de yaralanmıştı.