Putin: Suriye'de ateşkes anlaşması imzalandı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'de hükümet ile muhalifler arasında ateşkes anlaşması imzaladığını açıkladı.

Haber Merkezi-  Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'de hükümet ile muhalifler arasında  ateşkes anlaşması imzaladığını açıkladı.

Sputnik'te yer alan habere göre Rusya Dışişleri ve Savunma Bakanıyla görüşme gerçekleştiren Putin anlaşmanın ayrıntılarına hakkında, "İlk belge, Suriye topraklarında ateşkes sağlanmasıyla ilgili. İkinci belge, ateşkes rejiminin kontrolüyle ilgili önlemlere yönelik. Üçüncü belge ise Suriye'de çözüm için barış görüşmelerinin başlatılması hakkında bir bildiri" dedi. 

Putin, ayrıca anlaşmaya dair açıklamasında Türkiye ve Rusya'nın etkili olduğunu belirterek, "Anlaşmada Rusya ve Türkiye garantör rolde" dedi.

Öte yandan Putin, Rusya Savunma Bakanlığı'nın önerisi üzerine Suriye'deki Rus askeri varlığının azaltılmasını kabul ettiğini söyledi. Rusya'nın terörle mücadele faaliyetlerine mutlaka devam edeceğinin de altını çizen Putin, "Suriye hükümetine terörle mücadele desteği vermeyi sürdüreceğiz. Tartus ve Hmeymim'deki Rus askeri üslerinin geliştirilmesi konusundaki anlaşmalara da bağlı kalacağız" dedi.