Van’ın 7 ilçesinde 15 gün süreyle Özel Güvenlik Bölgesi ilan edildi

Van Valiliği tarafından Van’ın Başkale, Çaldıran, Çatak, Erciş, Gürpınar, Gevaş ve İpekyolu ilçelerinin belli mahallelerinde 15 gün süreyle Özel Güvenlik Bölgesi ilan edildi.

Van Valiliği tarafından Van’ın Başkale, Çaldıran, Çatak, Erciş, Gürpınar, Gevaş ve İpekyolu ilçelerinin belli mahallelerinde 15 gün süreyle Özel Güvenlik Bölgesi ilan edildi. Valilik ilanın 01 Ocak 2017’de başlayacağını ve sonraki 15 gün boyunca devam edeceğini bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilen ilçe ve mahalleler şu şekilde:

Başkale ilçesi Tahıl Mahallesinin kuzeybatısı, Akçalı Mahallesinin güneyi, Aydemir Mahallesinin güneybatı kesimleri ile Barış Mahallesinin batı ve güneybatı kesimleri.

Çaldıran ilçesi Tendürek dağı bölgesi.

Çatak ilçesi Andiçen Mahallesinin kuzeyi ve Büyükağaç Mahallesinin batı kesimleri ile Körüklü Mahallesinin doğu kesimleri.

Erciş ilçesi Altındere Jandarma Karakoluna bağlı Taşkapı Mahallesinin kuzeyi ile Kardoğan Mahallesinin kuzeyi ve Pay Jandarma Karakoluna bağlı Yankıtepe Mahallesi İmamabdal mezrasının kuzey kesimleri.

Gürpınar ilçesi Akdoğu Mahallesinin güneydoğusu, Yalınca ve Sıcaksu mahallelerinin güneybatısı ile Şırnak ili Beytüşşebap ilçesi mülki sınırlarında bulunan Faraşin Yaylasının kuzeyinde kalan Çalyan bölgesi ve Taşlıyazı mahallesinin güneyi, Beşbudak Mahallesinin batısı, Dokuzdam mezrasının kuzeyi ile Tako yaylalarının güneydoğusunda bulunan Bükeç Mahallesinin batı bölgeleri ile Oğuldamı Mahallesinin kuzeyi, kuzeydoğusu ve doğu bölgelerinde bulunan Yeltepe Dağı ile Kilise Deresi mevkii.

 Gevaş ilçesi Anaköy ve Kayalar mahallelerinin güney, güneybatı ve güneydoğusu ile Abalı Mahallesinin güneybatı kesimleri.

İpekyolu ilçesi Turnagölü-Gezdağı mevkii.