İstanbul'daki operasyonlarda 15 tutuklama

Haber Merkezi- İstanbul'da daha önce farklı tarihlerde yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 21 kişi'den 15'i tutuklandı.

 İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, farkı tarihlerde yapılan ve PKK ile DHKP-C'ye yönelik olduğu söylenen operasyonlarda 21 kişi gözaltına alınmıştı.

HDP'li 8 kişi tutuklandı

İstanbul'da 12 Aralık Pazartesi günü HDP'ye yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan HDP İstanbul il başkanı Aysel Güzel ve bazı ilçe başkanlarının da arasında bulunduğu 20 kişi'den 12'si bu adliyeye sevk edildi. Aralarında HDP ilçe başkanlarının da bulunduğu adliyeye sevk edilen  12 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken 8 kişinin ise emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

 

İstanbul Güngören'de araç yakma eylemlerine karıştığı ve PKK gençlik yapılanmasına üye olduğu gerekçesiyle 4 kişi gözaltına alındı. Dün adliyeye sevk edilen şahıslardan . V.B. ve M.O. tutuklanırken, H.Y. ve N.M.A. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


DHK-C'ye operasyon
21 Aralık Çarşamba günü Okmeydanı'nda bulunan Gençlik Federasyonu Derneği'ne düzenlenen operasyonda aralarında saldırı hazırlığında olduğu iddia edilen bir kişiyle birlikte toplam 7 kişiyi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 5 kişi dün adliyeye sevk edildi. 5 kişi çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. 2 kişinin ise emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Kaynak: DHA