Avukatı: Ahmet Türk'ün sağlık durumu endişe verici

Cezaevinde tutuklu bulunan DBP'li Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk'ün sağlık durumuna ilişkin avukatı Erdal Kuzu ve CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey uyarıda bulundu

Haber Merkezi- Cezaevinde tutuklu bulunan DBP'li Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk'ün sağlık durumuna ilişkin Avukatı Erdal Kuzu  ve CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey uyarıda bulundu. Türk'ün sağlık durumunun kötü ve endişe verici olduğunu söyleyen Kuzu, "Kendisi Türkiye kamuoyuna malolmuş bir siyasetçi. Yaşamının riske edilmesi söz konusu" ifadelerini kullandı.

20 Kasım’da gözaltına alınan, 24 Kasım’da ise tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderilen Ahmet Türk, kalp pili taşıyordu.

Kalbindeki rahatsızlık nedeniyle kalp pili taşıyan Türk'ün aylık rutin kontrollerinin yapılamadığını söyleyen Kuzu, aynı zamanda katarakt hastalığının da olduğunu ve bunun için ameliyat gerektiğini dile getirdi.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre bugüne kadar yapılan tahliye taleplerinin reddedildiğini hatırlatan Kuzu, “Kendisi moralli olsa da bizler onun için ciddi anlamda endişeli ve kaygılıyız. Kendisi Türkiye kamuoyuna malolmuş bir siyasetçi. Kendisi sağlık sorunlarıyla gündeme gelmesini istemiyor." diyerek tahliye edilebilmesi için sağlık heyetinden rapor alacaklarını belirtti.

CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey de Türk'ü cezaevinde ziyaret etti. Ziyareti sonrasında açıklama yapan Pavey Türk'ün sağlık durumuna ilişkin detayları paylaşmak zorunda kaldıklarını çünkü hayati riski bulunduğunu ifade ederek, "Çünkü insani standartların bile değerlendirilmediğini görüyoruz. Ahmet Türk’ün sağlığı giderek daha kötüleşiyor. Acil ve adil bir karar alınmasını bekliyoruz. Sağlık katliamını önlemek için bunu yapmak zorundayız” dedi.