Necef’te halk pazarına silahlı saldırı: 6 ölü, 25 yaralı

Irak’ın Necef vilayetinde güvenlik güçlerine yönelik bombalı ve silahlı saldırıda ilk belirlemelere göre 6 polis öldü, 25 kişi yaralandı.

K24 / Erbil- Silahlı teröristlerin bugün Irak’ın Necef vilayetinde güvenlik güçlerine saldırması sonucu çok sayıda ölü ve yaralının olduğu bildirildi.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre bombalı bir araçta bulunan beş intihar saldırganı, Necef’e bağlı Qadisiye beldesinde ilk önce silahlarla merkezdeki çarşıda halkı ve güvenlik güçlerini taradıktan sonra kentin içindeki bir güvenlik noktasında bulundukları bombalı aracı infilak ettirdi. İlk belirlemelere göre altı polis hayatını kaybederken 25 kişi de yaralandı.

Necef Valisi Luey Nasiri tarafından yapılan açıklamada saldırganların beş kişi olduğu ve hepsinin öldürüldüğü belirtildi.

Terör örgütü DAİŞ, olaydan kısa bir süre sonra saldırıyı üstlendi. Örgütün propaganda sitelerinden birinde yapılan açıklamada saldırganların beş kişiden oluştuğu dördünün üzerindeki bombaları patlatması ve birinin de bombalı aracı infilak etmesi sonucu öldüğü iddia edildi.