TSK: 34 DAİŞ’li etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında DAİŞ'e ait 17 binanın imha edildiğini, 34 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Suriye'nin kuzeyindeki DAİŞ hedeflerine yönelik devam eden Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklar tarafından, Bab, Bzagah, Suflaniyah ve Shamaviyah’da bulunan ve DAİŞ tarafından barınma, savunma ve silah mevziisi olarak kullanılan toplam 17 binanı imha edildiğini ve bu saldırılarda 34 DAİŞ mensubunun etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Harekatın 131. gününde, muhalif unsurları da içeren Özel Görev Kuvvet Gruplarınca, hava ve karadan sağlanan yoğun ateş desteğiyle El Bab'ın ele geçirilmesine yönelik planlı harekatın icrasına devam edildiğinin belirtildiği açıklamada hedef tespit vasıtalarıyla belirlenen 166 DAİŞ hedefi ateş destek vasıtalarıyla ateş altına alınarak, sürekli bir baskı sağlandığı bildirildi. Açıklamada gün içerisinde yaşanan çatışmalarda üç muhalifin de yaralandığı bildirilirken DAİŞ'ten temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerince bir mayın ile 23 el yapımı patlayıcını da imha edildiği belirtildi.