Mesrur Barzani: DAİŞ bitse de terör bitmez

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande’ın Başkan Barzani ile Peşmerge mevzileri ziyaretinde K24’e konuşan Mesrur Barzani, “Hollande’ın Peşmerge cephesini ziyareti, Peşmergeye güvenin somut ifadesidir” dedi.
kurdistan24.net

K24 / Erbil- Zertik Dağı’nda Başkan Mesut Barzani ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın Peşmerge mevzileri ziyaretine eşlik eden Kürdistan Güvenlik Ajansı Müsteşarı Mesrur Barzani, K24 muhabirine yaptığı açıklamada, Hollande’ın mevzi ziyretinin, uluslararası kamuoyunun, özellikle de Fransa’nın, Kürdistan halkı ve Peşmergesinin terörle mücadelede sergilediği üstün kahramanlıklara saygı duyduğunun en etkili sembolü olduğunu belirtti.

Mesrur Barzani şöyle konuştu, “Fransa terörle mücadelede Kürdistan’a ve Peşmergesine desteğinden dolayı terörist saldırıların hedefi haline geldi ve teröristlerden büyük bir zayiat gördü. Bugün de Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande buraya gelerek hem Peşmergenin kahramanca mücadelesine saygı duyduğunu, hem de Peşmerge ve Kürdistan halkını desteklediğini göstermeyi amaçladı.”

Mesrur Barzani sözlerinin devamında, “Terörle mücadelenin kısa bir zaman içinde sona ereceğine inanmıyorum. DAİŞ, askeri ve siyasi anlamda bitirilirse bile bölge farklı bir terör tehdidi yaşamaya devam edecek. Dolayısıyla Kürdistan ile Fransa arsındaki işbirliği ve dayanışma DAİŞ’ten sonra da devam edecek.” ifadelerini kullandı.