Biden'den Erdoğan’la görüşme yorumu: Çok iyi bir görüşme oldu

ABD Başkanı Joe Biden, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı ikili görüşmeye ilişkin, "Çok iyi bir görüşme oldu" değerlendirmesini yaptı.

HABER MERKEZİ

ABD Başkanı Joe Biden, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı ikili görüşmeye ilişkin, "Çok iyi bir görüşme oldu" değerlendirmesini yaptı.

ABD Başkanı Biden, Erdoğan ile görüşmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele çabalarına değinen ABD Başkanı, “yapılacak çok fazla işin” olduğunu kaydederek, "Gardımızı düşürme vakti değil" diye konuştu.

Biden, “Ekiplerimiz görüşmelere devam edecek, Türkiye ile ABD arasında gerçek bir ilerleme kaydedeceğimize inanıyorum” dedi.

“Pozitif ve verimli bir toplantı yaptık” ifadelerini kullanan Biden, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Rusya zararlı eylemlerine devam ederse yanıt vereceğiz. Tüm dünya liderleri bugün, Putin ile görüşeceğim için bana teşekkür etti. Ukrayna'nın, NATO'ya katılmadan önce ülke içindeki yolsuzluğu bitirmesi ve tüm kriterleri karşılaması gerekiyor. Rusya'nın Ukrayna'daki varlığı, Ukrayna'nın NATO'ya girişine engel değil.”

ERDOĞAN: TÜRKİYE İLE ABD ARASINDA ÇÖZÜLEMEYECEK BİR SORUNUN OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ

Erdoğan da Biden ile baş başa görüşmesinin ardından açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’la şunları kaydetti:

“Yapacağımız ortak çalışmaları Sayın Biden ve ekibiyle görüştük. Türkiye DEAŞ'la mücadeleye destek vermenin yanında NATO'nun sınırının, müşterek çıkarların savunucusu olmuştur. Salgın sonrası ortaya çıkacak yeni fırsatları dikkate alarak aramızdaki ekonomik potansiyeli değerlendirdik. İki müttefike ve stratejik ortağa yakışır şekilde doğrudan diyalog kanallarını etkin kullanma hususunda mutabık kaldık. İkili işbirliği, bölgesel istişare mekanizmalarının yeniden canlandırılması gerektiğinin altını çizdik. Neticede son derece yararlı ve samimi bir görüşme oldu.”