‘Kurdistan24’ün Rojava ofisinin kapatılması, halkın sesinin kapatılmasıdır’

Metro Gazetecik Gözlem Merkezi Başkanı Rahman Garib, Kurdistan24’ün Rojava ofisinin kapatılmasının Rojava’daki 'demokrasi dışı' sistemin gündeme gelen ilk faaliyeti olmadığını belirtti.

‘Kurdistan24’ün Rojava ofisinin kapatılması, halkın sesinin kapatılmasıdır’

HABER MERKEZİ

Metro Gazetecik Gözlem Merkezi Başkanı Rahman Garib, Kurdistan24 televizyonunun Rojava ofisinin kapatılmasının, halkın sesinin kapatılması olduğunu söyledi.

K24’e konuşan Metro Gazetecik Gözlem Merkezi Başkanı Rahman Garib, Kurdistan24’ün Rojava ofisinin kapatılmasının Rojava’daki 'demokrasi dışı' sistemin gündeme gelen ilk faaliyeti olmadığını belirtti.

Rojava’daki Özerk Yönetimin daha önce de gazetecilik çalışmalarının engellenmesine yönelik benzer adımlar attığını kaydeden Garib, Suriye-Kürdistan Gazeteciler Sendikası’yla da konuyu görüştüklerini ifade etti.

Kurdistan24’ün Rojava’daki halkın sesi olduğunu ve ulusal sorunları gündeme getirdiğini vurgulayan Garib, kararın kabul edilemez olduğunu ve bu adımın basın özgürlüğünün ihlali olduğunu dile getirdi.

Rojava yönetimine kararı geri almaları çağrısında bulunan Garib, bu durumun ifade özgürlüğü ve medya haklarını ihlal olduğunu söyledi.