Pandemi önlemleri gevşedi, turistler Diyarbakır'a akın etti

Yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgınına karşı alınan tedbirlerin gevşetilmesiyle birlikte Diyarbakır’a turist akını yaşanıyor.
kurdistan24.net

DİYARBAKIR (K24)

Pandemi tedbirlerinin gevşetilmesiyle birlikte Diyarbakır yeniden turistlerin uğrak adresi oldu.   

Türkiye'nin batısındaki şehirlerden her gün turizm şirketleri tarafından otobüslerle getirilen turistler Urfa, Diyarbakır, Mardin gibi Kürt kentlerine geziyor.  

Ayrıca Diyarbakır’daki turizm kuruluşu yetkilileri de turist sayısındaki artıştan memnun olduklarını belirterek, bu yıl Diyarbakır'ı bir milyondan fazla turistin ziyaret etmesini beklediklerini söylüyor.

Diyarbakır'a gelen turistler tarihi camileri, kiliseleri, hanları geziyor.

Turistler ayrıca, Diyarbakır’a has olan ciğer kebabı ve kadayıf tatlısını yiyor, meyan şerbetini (ava sûsê) içerek güzel vakit geçirdiklerini söylüyor.

K24’e konuşan Büşra isimli turist, Diyarbakır’ın güzel bir şehir olduğunu ifade ederek, “Aslen Denizliliyim ama Urfa'da öğretmenim. Diyarbakır'ı da ziyaret edelim ve geldik. Diyarbakır çok güzel bir şehir, ciğer kebabını daha yedikten sonra karar vereceğim” dedi.

Otobüs şoförü Hüseyin Kazak da turistlerin Diyarbakır’ı çok sevdiğini belirterek, “Biz her zaman turistleri gezdiriyoruz. Karadeniz, Ege bölgelerine gidiyoruz, Nevşehir’e de gidiyoruz, Batum'a da. Ülkemizin her yeri güzeldir. Bir günlüğüne Diyarbakır'a da geldik. Turistler Diyarbakır'ı çok sevdi” ifadesini kullandı.

2019 yılında Diyarbakır'ı yaklaşık 500 bin turist ziyaret etti. 2020 yılında kente 1 milyondan fazla turistin gelmesi bekleniyordu ancak coronavirüsten dolayı sadece 120 bin civarında turist gelebildi.

Diyarbakır Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Edip Paçal, Diyarbakır’da turizmde hareketlenmenin arttığını, bunun da kent ekonomisine katlı sağladığını söyledi.