Irak hastane yangını bilançosunu açıkladı

Irak, önceki gün İmam Hüseyin Hastanesi’nde çıkan yangında 60 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

HABER MERKEZİ

Irak Sağlık Bakanlığı, önceki gece Zikar vilayetine bağlı Nasiriye kentinde, yeni tip coronavirüs (Covid-19) hastalarının tedavi gördüğü İmam Hüseyin Hastanesi’nde çıkan yangının bilançosunu açıkladı.

Bakanlık, yangında 60 kişinin yaşamını yitirdiğini, can kayıplarının daha fazla olduğuna ilişkin sosyal medyada paylaşılan bilgilerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Açıklamada, Sivil Savunma ve Adli Tıp ekiplerinin yangının çıktığı İmam Hüseyin Hastanesi'ndeki çalışmalarının tamamlanmasının ardından, kimliği tespit edilen ölü sayısının 39 olduğu, 21 kişinin de kimliklerinin belirlenemediği kaydedildi. 

Bakanlık, 21 kişinin kimliklerinin belirlenmesi için çalışmaların devam ettiğini, Adli Tıp işlemlerinin tamamlanması halinde rapor verileceğini vurguladı.

Hastanede çıkan yangınının nedeni henüz belirlenemedi ancak olayla ilgili bir soruşturma komisyonu kuruldu. Irak Başbakanı Mustafa Kazimi de Sağlık Müdürü ve Sivil Savunma Müdürü hakkında görevden uzaklaştırma ve soruşturma talimatı vermişti.

Ayrıca yangınla ilgili Nasiriye Mahkemesi 13 yetkili hakkında tutuklama kararı verdi.