DEVA Partisi’nden Konya’daki saldırı mesajı: Aileyle birlikte yas tutacağız

DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, Konya’da Kürt ailenin katledildiği saldırıya ilişkin, “Bu konunun üzerine bütün titizliğiyle gidilmesi gerekiyor” dedi.

HABER MERKEZİ

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Sözcüsü İdris Şahin, partisinin Genel Merkez binasında düzenlediği basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Konya’nın Meram ilçesinde 7 kişilik Kürt ailenin katledilmesine ilişkin konuşan DEVA Sözcüsü, “Medeni Yılmaz, Sadullah Ergin, Mustafa Yeneroğlu, Mehmet Emin Ekmen, Ali İhsan Merdanoğlu ve Sami Topbaş’tan oluşan heyet taziye ve inceleme için yarın Konya’da olacak” dedi.

İdris Şahin, “Konya’nın Meram ilçesinde Dedeoğulları ailesinin katledilmesini esefle kınıyoruz” diyerek, “Failler bir an önce yargının önüne çıkartılmalı ve en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Bu hadiseyi normal bir adli vaka gibi görmek maddi gerçeğin ortaya çıkması açısından son derece sakıncalı olacaktır” ifadelerini kullandı.

Şahin, “Bu konunun üzerine bütün titizliğiyle gidilmesi gerekiyor. Gerek soruşturma gerekse de kovuşturma aşamasında tam manasıyla işin takipçisi olacağımızı ve ölen acılı aileyle birlikte yas tutacağımızı ifade etmek isterim” diye konuştu.

Dün saat 18.50 sıralarında Konya’nın merkez Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi'nde Dedeoğulları ailesinin yaşadığı eve düzenlene saldırıda, ailenin 7 ferdi katledildi, ardından ev ateşe verildi.