Diyarbakır'da operasyon; 26 gözaltı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında dört ilde başlatılan operasyonlarda 45 kişi için gözaltı kararı verildi.

Haber Merkezi- Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında dört ilde başlatılan operasyonlarda 45 kişi için gözaltı kararı verildi.

Soruşturma kapsamında Diyarbakır'da yapılan operasyonlarda ise aralarında akademisyen, profesör, doçent ve doktorların da bulunduğu 26 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır merkezli yürütülen soruşturma kapsamında Diyarbakır, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Rize'de birçok adrese eş zamanlı operasyon başlatıldı. FETÖ'nün akademik yapılanmasına yönelik olduğu öğrenilen soruşturmada dün 3 kişi gözaltına alınırken, bugün de Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde görevli, aralarında profesör, doçent ve doktorların da bulunduğu toplam 23 akademisyenin de bulunduğu 26 kişi gözaltına alındı.

Hakkında gözaltı kararı bulunan diğer illerdeki 45 kişinin de işlemler için Diyarbakır'a getirileceği öğrenilirken, polisin birçok ev ve işyerinde arama yaptığı öğrenildi.