İzmir saldırısında 5 gözaltı daha

Haber Merkezi- İzmir'de adliye binasına yönelik gerçekleştirilen saldırı soruşturması kapsamında 5 kişi daha gözaltına alındı.

5 Ocak'ta İzmir Adliyesi'ne yönelik gerçekleşen saldırının soruşturması devam ediyor. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında daha öne 5 adliye çalışanın gözaltına alınmasından sonra bugün de 5 kişi daha gözaltına alındı.

Hükümet tarafından yaoılan açıklamalarda PKK'nin yaptığı tahmin edildiği söylenen ama henüz örgüt tarafından herhangi bir açıklama yapılmayan saldırının gerçekleştiği sırada, bombalı bir araç patlatılmış sonrasında polislerin ateş açması sonucu çatışma çıkmış 1 polis 2 kişi hayatını kaybetmiş, saldırıyı gerçekleştiren 2 kişi de polisle girdiği çatışma sırasında vurularak öldürülmüştü.

Patlamanın ardından başlatılan soruşturma kapsamında daha önce 5'i adliye çalışanı 18 kişi gözaltına alınmıştı. Devam eden soruşturma kapsamında 5 kişinin daha bugün sabah saatlerinde adreslerine düzenlenen operasyonla gözaltına alındığı bildirildi.

 Kaynak: DHA