YENİLENDİ - Antep'te polise iki ayrı saldırı

Gaziantep'te, Emniyet Müdürlüğünden sonra bir saldırı da devriye gezen polis aracına. İçinde 3 kişinin bulunduğu otomobilden polise saldırı ardından çıkan çatışmada bir saldırgan yaralı yakalanırken, diğer ikisinin kaçtığı belirtildi.

Haber Merkezi - Gaziantep'te, devriye görevini yapan polis aracına içinde 3 kişinin bulunduğu otomobilden ateş açıldı. Çıkan çatışmanın ardından saldırganlardan biri yaralı bir şekilde yakalanırken, diğer ikisinin kaçtığı belirtildi. Polis kaçan iki saldırganın yakalanması için geniş çaplı operasyon başlattı.

İl Emniyet Müdürlüğünde çıkan çatışmada etkisiz hale getirilen saldırganın irtibatlı olduğu kişilere yönelik il genelinde güvenlik önlemlerini artıran polis, ihbar üzerine Şahinbey Mahallesi'nde içerisinde 3 kişinin bulunduğu 03 UE 626 plakalı aracı takibe aldı.

Saldırganlardan biri yakalandı

İlçedeki Hayri Tütüncüler Parkı yakınlarındaki kontrol noktasında bekleyen polis ekibine silahla birkaç el ateş açan araçtaki saldırganlar kaçtı. Kovalamaca sırasında kaldırıma çarparak duran otomobildeki 1 kişi silahla vurularak, yaralı ele geçirildi. Diğer iki kişi ise kaçtı.

Çalıntı araç

Bu arada çalıntı olduğu belirlenen araçta arama yapan ekiplerin, bagajda bulunan bir çantayı kontrollü olarak patlattığı, patlatma sonrası çantanın boş çıktığının tespit edildiği öğrenildi. Kaçan iki kişinin Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ndeki saldırıda etkisiz hale getirilen saldırganla irtibatlı olabileceği tahmin ediliyor.

İlk saldırı Emniyet Müdürlüğüne karşı gerçekleştirilmişti

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne karşı saat 15.23 sıralarında gerçekleşen silahlı saldırı ardından çıkan çatışmada 1 polis ile saldırı esnasında çatışma alanında bulunan bir çocuk yaralanmış, 2 saldırgandan biri hayatını kaybederken, diğeri ise kaçmıştı. Bu saldırıyla ilgili Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, olayın, İzmir'deki saldırıya benzer olduğunu söyledi.