Yüksekdağ'a 37,5 yıl hapis istemi

Haber Merkezi- HDP Eş Genel Başkanı Van Milletvekili Figen Yüksekdağ hakkında 37,5 yıl hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve 9 milletvekili ile birlikte gözaltına alındıktan sonra 5 kasım tarihinde tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Van Milletvekili Figen Yüksekdağ hakkında, , "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" ve "terör örgütü propagandası yapmak" iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet ve 7,5 yıla kadar hapis cezası istendi.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Yüksekdağ hakkında 11 Nisan 2015, 30 Aralık 2015 ve 5 Mart 2016 tarihlerinde yaptığı konuşmaları nedeniyle hazırlanan iddianame Van 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

 “PKK/KCK yöneticilerinin dile getirdiği öz yönetimi milletvekili sıfatı ile kendi durumuna göre gerçekleştirmeyi amaçladığı ve mitingde konuşma yaparak eyleme geçtiğinin” iddia edildiği iddianamede, Yüksekdağ’ın PKK/KCK’nin özerklik ve sonrasında bağımsızlık amaçlarını gerçekleştirmek için çalışma yürüttüğü savunuldu.