Ahmet Türk için tahliye umudu

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderilen Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk için tahliye umudu doğdu.

Kurdistan24/İstanbul-İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderilen Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk için tahliye umudu doğdu.

Sağlık raporu için tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nden Silivri Devlet Hastanesi’ne götürülen Ahmet Türk sağlık kontrolünden geçirildi.
Kontrollerin ardından cezaevine geri götürülen Ahmet Türk ile ilgili raporların Adli Tıp Kurumu’na gönderileceği bildirildi.

Gelişmelerle ilgili Kürdistan 24’e bilgi veren Avukat Zeynep Ceren Boztoprak, Ahmet Türk’ün sağlık durumunun cezaevinde kalmaya elverişli olmadığına dikkat çekerek, Adli Tıp’ın raporları inceledikten sonra bu yönde bir karar vermesini beklediklerini söyledi.

Boztoprak, “Raporun çok kısa sürede tamamlanıp tahliye kararı çıkmasını bekliyoruz. Zira sayın Ahmet Türk’ün sağlık durumu bir gün dahi cezaevi koşullarını kaldırabilecek durumda değil” dedi.

24 Kasım’da tutuklanan 74 yaşındaki Kürt siyasetçi Ahmet Türk’ün ileride derecede sağlık sorunları bulunuyor. Uzun süre önce kalp pili takılan Ahmet Türk, gözlerinden de ciddi problem yaşıyor.