Bir gecede 3 madde kabul edildi

AK Parti ve MHP'nin ortak mutabakatıyla hazırlanan anayasa değişlikliğine yönelik metnin TBMM'deki oylamaları sürüyor.

Haber Merkezi- AK Parti ve MHP'Nin ortak mutabakatıyla hazırlanan anayasa değişlikliğine yönelik metnin TBMM'deki oylamaları sürüyor.

18 maddeden oluşan anayasa değişiklik teklifinin teker teker  maddeleri tartışılarak oylamaya sunuluyor. Bu bağlamda dün gece TBMM'de üç ayrı madde tatışıldıktan sonra kabul edildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda görüşülen Anayasa değişikliği önergesinin 10. maddesi de 343 oyla kabul edildi. Madde cumhurbaşkanının birden fazla yardımcı atamasına ve bakanları görevden almasına olanak sağlıyor. 

Cumhurbaşkanının Yüce Divan'a sevkini düzenleyen 9'uncu madde 343 kabul oyu, 137 hayır oyu, 3 boş ve 2 geçersiz oyla kabul edilirken, Cumhurbaşkanının kendine yardımcı atamasını ve bakanları görevden alma yetkisini elinde buludurmasını düzenleyen 10'uncu madde de 343 evet,135 hayır , 3 boş ve 2 geçersiz oyla kabul edildi.

 

TBMM Genel Kurulunda dün gece görüşülen son madde ise 11'inci madde oldu. Anayasa teklifinin 11. Maddesi 341 oyla kabul edildi. Toplam 483 milletvekili oylamaya katılırken 134 ret oyu verildi. 5 oy boş çıkarken, 1 oy çekimser 2 oy geçersiz sayıldı. 11'inci madde Cumhurbaşkanı ve TBMM'ye karşılıklı olarak fesih yetkisi veriyor.

Maddelerin  kabul edilmesi sonrası Genel Kurul'un, bugün saat 14.00'te diğer maddelerin görüşülmesi için tekrar toplanmasına karar verildi.