Çavuşoğlu: Astana görüşmelerine ABD’yi davet edeceğiz

Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner'in, PYD'nin de Suriye'ye ilişkin barış görüşmelerinde sürece dahil edilmesi yönündeki sözlerine de sert tepki gösterdi

ABD’nin Astana’daki görüşmeler için davet almadıklarını açıklamasının ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Astana'daki Suriye görüşmelerine ABD'yi davet edeceklerini söyledi.  Görüşmelerde YPG’nin olmayacağını ifade eden Çavuşoğlu, "Astana'daki Suriye görüşmelerine ABD'yi davet edeceğiz" dedi.
Anadolu Ajansı’nın haberine göre, Büyükelçiler konferansında konuşan Çavuşoğlu, zirvede YPG'nin asla olmayacağını belirtti. Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner'in, PYD'nin de Suriye'ye ilişkin barış görüşmelerinde sürece dahil edilmesi yönündeki sözlerine karşılık, "ABD, o zaman DAİŞ’i de  davet etsin" diye konuştu.

Trump yönetiminin kararı bilinmiyor

Washington Post gazetesi, Rusya'nın Trump yönetimini Kazakistan'da yürütülecek barış görüşmelerine çağırdığını duyurmuştu. Trump yönetiminin Astana'daki görüşmelere katılım konusunda aldığı karar ise henüz bilinmiyor.

Görüşmeler 23 Ocak’ta

Suriye'deki krize çözüm amacıyla Türkiye ve Rusya'nın girişimiyle Astana'da yürütülecek görüşmeler,  23 Ocak'ta başlayacak.