Bozdağ'dan Reina saldırganı açıklaması

Haber Merkezi- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ geçtiğimiz gün yakalanan DAİŞ saldırganı Abdülgadir Masharipov'un DAİŞ'le bağlantısının çok belirgin olduğuna işaret ederek "DAEŞ bağlantısı güneş gibi ortada" dedi.

Anadolu Ajansı'nın üst düzey yetkilileri konuk ettiği Editör Masası'na konuk olan Bozdağ, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Reina saldırganını yakalayan emniyete tebriklerini dile getiren Bozdağ, 2 binden fazla polisin görev aldığı, binlerce kameranın izlendiği operasyon sonucunda yakalanan Reina saldırganının DAİŞ bağlantısı olup olmadığına yönelik bir soruya da değinen Bozdağ,"DEAŞ terör örgütü ile bu eylemin bağlantısı güneş gibi ortada. Zaten ortaya çıkan şu ana kadar bütün veriler de DEAŞ terör örgütünü işaret ediyor.  İz takibi sağlıklı şekilde yürütüldü, sonuç alındı." dedi.

Bozdağ'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Adil Öksüz'ü birileri saklıyor
Ben Adil Öksüz'ün Türkiye sınırları dışına çıkmayı başardığına ihtimal vermiyorum. Çünkü olay oldu, hemen arkasından konu deşifre oldu, güvenlik güçleri harekete geçti ve Türkiye'nin bütün hudut kapıları ve dışarı çıkabilecek ne varsa hepsi bilgilendirildi ve tedbirler alındı.
Ortaya çıkan deliller gösteriyor ki (FETÖ'nün firari 'TSK imamı')  Adil Öksüz, darbe teşebbüsünde kilit rol oynayan isimlerden birisi. Elde edilen veriler önemli bir aktör olduğunu gösteriyor. Adil Öksüz bu kadar saklanma becerisine sahip birisi değil. Onun birileri tarafından saklandığını düşünüyorum.

Yürütmeyi tekleştirmek gerekiyor
Cumhurbaşkanlığı sistemi, doğası gereği siyasi istikrar ve güçlü iktidar kuracak. Çünkü sistemin zorunlu sonucu, hangi seçime giderseniz gidin seçimin sonunda birisi iktidar olacak, hem de güçlü iktidar olacak, iktidar yetkisini de halktan alacak. O nedenle Türkiye'nin geleceği bakımından bunun son derece büyük önemi var. Bugün Türkiye'de çift başlılıktan kaynaklanan sorunları yaşamıyor görünebiliriz ama geçmişe dönüp baktığınızda yürütmenin çift başlı olması çok büyük tartışmalara yol açtı. Yürütmeyi tekleştirmek ve cumhurbaşkanlığı sistemine geçmek lazım. Kirli güçlerden iktidar belirleme yetkisi alınıyor. Halka rağmen iktidar değişikliği olmayacak.

Kaynak: AA