Rus Dışişleri: Putin-Biden temaslarına ihtiyaç var

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Joe Biden arasındaki temaslara ihtiyaç olduğunu söyledi.
İki lider en son 16 Haziran’da Cenevre’de görüşmüştü
İki lider en son 16 Haziran’da Cenevre’de görüşmüştü

HABER MERKEZİ

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Perviy Kanal televizyonuna açıklamasında, “Bu temaslara ihtiyaç var. Durumun gerilemediği, istikrara kavuşmakta olduğu, her iki tarafın, bu yönde çalışmaları için talimat verdiği kurumların ve emirlerin olduğu yönünde siyasi sinyal göndermek için buna ihtiyaç var” ifadesini kullandı.

“İki ülke liderleri arasında önümüzdeki günlerde bir görüşmenin gerçekleşmesini temenni ediyorum” diyen Ryabkov, görüşme tarihinin henüz belli olmadığını belirterek, “İki liderin takvimlerinin uyuşturulması konusunda zorlukla var. Ama böyle bir görüşmeye ihtiyaç var. Aramızdaki sorunların sayısı katlanarak çoğalıyor” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Joe Biden ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 2021 yılı bitmeden görüşmesi bekleniyor. İki lider en son 16 Haziran’da Cenevre’de yapılan görüşmede bir araya gelmişti.