Trump: Petrolü biz alsaydık DAİŞ olmazdı

ABD Başkanı Donald Trump göreve başlamasının ilk gününde ABD'nin Merkezi Haber Alma Teşkilatının (CIA) Virginia’daki merkezini ziyaret etti.

Haber Merkezi- ABD Başkanı Donald Trump göreve başlamasının ilk gününde ABD'nin Merkezi Haber Alma Teşkilatının (CIA) Virginia’daki merkezini ziyaret etti.

Ziyareti sırasında daha önce birçok kez gündeme gelen, Rusya’nın Trump lehine ABD başkanlık seçimlerini etkilediği iddiaları üzerine karşılıklı gerilimlerin yaşandığı Trump-CIA tartışmalarına değinen Trump,  " İlk durağımın burası olmasının sebebi biliyorsunuz medya ile devam eden bir savaşım var. İstihbarat toplumu ile aramda bir kin olduğunu söylüyorlar. Ben yüzde 1000 sizinleyim. İstihbarat toplumu ve CIA’ye yönelik Donald Trump’tan daha güçlü hisleri olan kimse yok. Arkanızdayım. Daha çok arkanızda olacağım.” dedi.

Ziyareti sırasında DAİŞ'e karşı Orta Doğu'da verilen mücadeleye de değinen Trump, tartışmaara yol açabilecek bir cümle kurarak "Irak petrollerini biz alsaydık, DAİŞ olmazdı. Irak petrollerini almak için belki yeni bir şansımız vardır.'' 

Trump'tan Twitter yasağı

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, Trump yönetimi İçişleri Bakanlığı’na bağlı kurumların Twitter hesaplarını ‘bir dahaki emre kadar’ kullanmama talimatı verdi.

Gerekçe olarak  Ulusal Park Hizmetleri kurumunun, Trump ve Barack Obama’nın yemin törenine gelen kalabalıklar arasındaki farkı gösteren bir tweeti paylaşması.

304 bin takipçisi bulunan Ulusal Park Hizmetleri, “Kalabalıkları karşılaştırın: Soldaki 2009, sağdaki 2017’deki yemin töreninden” mesajını resmi hesabından paylaştı.

Kaynak: AJanslar