Türkiye’de 167 ölüm, 67 bin 857 yeni vaka

Türkiye’de yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgınında son 24 saatte 167 can kaybı yaşandı, 67 bin 857 yeni vaka tespit edildi.

HABE RMERKEZİ

Türkiye Sağlık Bakanlığı, son 24 saatlik coronavirüs tablosunu açıkladı.

Buna göre, son 24 saatte 167 kişi hayatını kaybetti, 67 bin 857 yeni vaka tespit edildi.

56 bin 265 kişi iyileşerek sağlığına kavuştu, 392 bin 438 test yapıldı. 

Türkiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, yerli aşının güvenli bir şekilde yapılabileceğini ifade ederek şunları kaydetti.   

“Bilindiği gibi, Turkovac’ın primer aşılama Faz 3 sonuçları bilim insanları tarafından açıklandı. Bu sonuçlar, Turkovac’ın, karşılaştırıldığı inaktif aşıdan daha etkili olduğunu göstermiştir. Turkovac’ı bekleyenler, yerli aşıya güvenleri artmış olarak aşılarını yaptırabilirler.”

"HASTANEYE YATAN SAYISINDA BİR MİKTAR ARTIŞ GÖZLENİYOR"

Ayrıca İstanbul'da il sağlık yöneticileri ve başhekimlerle birlikte sağlık hizmetlerine ilişkin toplantı gerçekleştiren Koca, Omicron varyantının artış hızına dikkati çekti, yatan hasta sayısında bir miktar artış gözlendiğini belirtti:

"Artan vaka sayıları sebebiyle hastaneye yatan sayısında bir miktar artış gözleniyor. Endişeye mahal verecek olumsuz bir durum olmasa da tedbirde ısrar etmek gerekiyor.

Omicron varyantının bulaşma hızı çok yüksek. Kişisel koruyucu tedbirlere her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Aşı, maske ve mesafe en önemli gücümüz. Maskeyi kalabalık ortamlarda aklımızdan da yüzümüzden de çıkarmayalım."