Çin’den Omicron’a karşı katı önlemler

Çin ana karasında 24 saatte 104'ü yurt içi kaynaklı 165 Covid-19 vakası belirlendi.
Çin
Çin

HABER MERKEZİ

Çin’in Cuhai şehrinde Omicron vakalarının tespit edilmesinin ardından toplu taşıma faaliyetleri geçici bir süre durduruldu.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonundan yapılan açıklamaya göre, yurt içi kaynaklı vakaların 52'si Hınan eyaletinde görüldü. Anyang şehrinde 37, Şuçang'da 12 ve eyalet merkezi Cıngcou'da 3 yerel vaka tespit edildi.

Tiencin şehrinde 39, Guangdong eyaletinde Cuhai şehrinde 7, Şıcın'da 2 ve Şaanşi eyaletinin merkezi Şian'da 4 yerel vaka görüldü.

Yurt içi kaynaklı vakaların görüldüğü eyalet ve şehirlerde salgın kontrol ve önleme tedbirleri uygulanmaya devam ediliyor.

Makao bölgesi sınırındaki kıyı kenti dün (Cuma) yakınlardaki bir şehirde vakaların tespit edilmesinin ardından kapsamlı bir test kampanyasının ardından hafif semptomları olan bir kişide ve şimdilik semptom göstermeyen altı kişide Omicron tespit edildiğini duyurdu.

AFP'nin haberine göre Çin, önümüzdeki ay Pekin'de düzenlenecek Kış Olimpiyatları öncesinde virüsle mücadele çabalarını yoğunlaştırırken, Omicron vakaları da dahil olmak üzere enfeksiyon sayısında önemli bir artışla karşı karşıya.

Çin genelinde milyonlarca insandan son haftalarda evde kalmaları istenirken, birçok iç hat uçuşları iptal edildi ve fabrikalar kapatıldı.

Cuhai yetkilileri, şehirden ayrılmak isteyenlerden 24 saat içinde yapılmış negatif sonuçlu Covid-19 testi istiyor.

Güzellik salonları, kumarhaneler, spor kulüpleri ve sinemalar da dahil olmak üzere ticari faaliyetlerin Perşembe günü itibariyle kapatılması talimatı verilirken, yetkililer toplu taşımanın durdurulduğunu duyurdu.