Uluslararası Koalisyon: Peşmerge Güçleri’nin birleşmesini destekliyoruz

Uluslararası Koalisyon Yüksek Danışma Timi Komutanı General Nick Dosic, Peşmerge Güçleri’nin birleşmesini desteklediklerini söyledi.
General Nick Dosic
General Nick Dosic

ERBİL (K24)

Uluslararası Koalisyon Yüksek Danışma Timi Komutanı General Nick Dosic, düzenlediği basın toplantısında Peşmerge Bakanlığı’nda devam eden reform süreci, Peşmerge Güçleri’nin birleşmesi ve Rojava’nın Haseke kentinde devam eden gerilime ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Peşmerge Güçleri ve Irak ordusundan ortak bir güç oluşturmanın öncelikleri arasında yer aldığını belirten General Nick Dosic “Çzelde ABD, genel olarak da Uluslararası Koalisyon, Peşmerge Güçleri’ne yardım etmeye devam edecek” ifadelrini kullandı.

General Dosic, “Peşmerge Güçleri’ne yönelik destek ve yardımın durması için hiçbir sebep göremiyorum. Peşmerge Güçleri ile iyi bir ilişkimiz var” dedi.

Peşmerge Güçleri’nin birleşmesini ve Peşmerge Bakanlığı’ndaki reform sürecine desteğini yineleyen General Dosic, “Peşmerge Güçleri, Peşmerge Bakanlığı bünyesinde birleşecektir ve reform süreci devam edecektir” diye konuştu.

Haseke’de devam eden çatışmalara da değinen Nick Dosic, DSG’nin kenti kontrol altına alması için gerekli yardımları yapmaya devam edeceklerini vurguladı.

Uluslararası Koalisyon Yüksek Danışma Timi Komutanı, Peşmerge Güçleri ve Irak ordusunun sınır güvenliğini korumak ve DAİŞ mensuplarının olası saldırılarına karşı gerekli adım adımları atttığını sözlerine ekledi