Irak’tan DAİŞ’e geniş kapsamlı operasyon

Irak güvenlik güçlerinin, Diyala vilayetinde terör örgütü DAİŞ’e karşı geniş çaplı operasyon başlattığı duyuruldu.

HABER MERKEZİ

Irak resmi ajansı INA'da yer alan habere göre Irak güvenlik güçleri, DAİŞ’in geçen hafta Diyala'da düzenlediği saldırı sonrası harekete geçti.

Ordu ile polis teşkilatından çeşitli birimlerin ve hava kuvvetlerinin de katılımıyla dün Diyala'nın Uzeym nahiyesinde örgüte karşı geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Bölgenin DAİŞ mensuplarından tamamen temizlenmesi için yapılan ve Uzeym'in çeşitli bölgelerinde bugün de devam eden operasyonun soğuk havaya rağmen süreceği ifade edildi.

DAİŞ, 21 Ocak'ta da Diyala vilayetine bağlı Uzeym nahiyesinde ordu güçlerine saldırı düzenlemiş, olayda 11 Irak askeri hayatını kaybetmişti.

BAĞDAT’TA 6 DAİŞ MENSUBU ÖLDÜRÜLDÜ

Ayrıca Irak hükümetine bağlı Medya Güvenlik Ağı tarafından yapılan yazılı açıklamada, başkent Bağdat'ın kuzeyindeki el-Tarımiye bölgesi yakınlarındaki el-Ugeyli'de DAİŞ mensubu 6 teröristin düzenlenen hava saldırısı sonucu öldürüldüğü duyuruldu. Açıklamada, hava saldırısının alınan istihbarat bilgileri doğrultusunda gerçekleştirildiği belirtildi.

DAİŞ’İN KIRSAL ALANLARDAKİ SALDIRILARI SÜRÜYOR

DAİŞ, Haziran 2014'te Musul, Selahaddin ve Anbar vilayetlerinin tamamını, Diyala ve Kerkük vilayetlerinin bir kısmını ele geçirmiş, söz konusu bölgeler yıllar içinde örgütten geri alınmıştı.

Eski Irak Başbakanı Haydar Abadi, 9 Aralık 2017'de örgüte karşı zafer kazanıldığını duyurmuştu.

DAİŞ’in bölgeden çıkarılması ve kentlerin geri alınmasının üzerinden 4 yıldan uzun süre geçmesine rağmen örgütün özellikle Kerkük, Diyala, Musul, Selahaddin ve Anbar vilayetlerinin kırsal bölgelerindeki saldırıları devam ediyor.