1 Şubat şehitleri anılıyor

Erbil’i kana bulayan 1 Şubat saldırısının üzerinden 18 yıl geçti ancak katliamın yol açtığı acı hala ilk günkü gibi taze.
kurdistan24.net

ERBİL (K24)

1 Şubat 2004’te Kurban Bayramı’nın birinci günü dolayısıyla Erbil’de vatandaşlar bayramlaşırken, teröristler insanlık dışı yöntemlerine bir kez daha başvurarak Erbil ve Kürdistan halkını hüzne boğdu.

Bayramlaşma ziyareti sırasında Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (KYB) Erbil binaları, teröristlerce intihar saldırılarıyla hedef alındı. Saldırılarda aralarında üst düzey bürokrat ve parti yetkililerinin bulunduğu 103 kişi şehit düştü, yüzlerce kişi de yaralandı.

Saldırılar, KDP ile KYB arasındaki barış sürecinin uygulama safhasındayken gerçekleştirildi. Kürdistan Bölgesi’nde huzur ve istikrar sürecinin başlaması teröristleri rahatsız ettiği için kanlı saldırılara başvurdular.

Katliamın 18’inci yıldönümünde Başbakan Mesrur Barzani ve Parlamento Başkanı Rewaz Fayeq’in de katılımıyla başkent Erbil’deki Sami Abdulrahman Parkı’nda bulunan 1 Şubat Şehitleri Anıtı önünde anma töreni düzenleniyor.

Başbakan Mesrur Barzani, törenin başında anıta çelenk bıraktı. Ardından Parlamento Başkanı, Kürdistan Bölgesi Başkanlığı temsilcisi, hükümet yetkilileri, partililer ve şehit yakınları anıta çelenk ve çiçekler bırakarak saygı duruşunda bulundu.

Şehit ve Enfal Bakanlığı katliamın yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Teröristler bu saldırıyla bayramın barış, hoşgörü ve güzelliğini hedef almışlarsa da şehitlerin ve kurbanların kanları, Kürdistan halkı arasında birlik ve beraberlik ruhunu daha da güçlendirdi” ifadelerine yer verdi.

Mesajda, birlik mesajı ve terörle mücadele vurgusu yapıldı.