Halle Berry: Başka Afrika kökenli kadının Oscar almaması hayal kırıklığı

Oscar ödüllü ABD’li oyuncu Halle Berry, "Başka Afrika kökenli kadının Oscar ödülünü almaması hayal kırıklığı" dedi.
Halle Berry
Halle Berry

HABER MERKEZİ

Oscar ödüllerinin adaylarının açıklanmasının öncesinde Amerikan ABC kanalına konuşan Halle Berry, 2001'in sonunda Monster's Ball filmindeki rolüyle "En İyi Kadın" ödülünü almasının üzerinden 20 yıl geçtiği halde başka bir siyah kadının bu alanda Oscar almamış olmasına dikkat çekti.

Amerikalı oyuncu, "Herkes gibi, o gecenin birçok şeyin değişeceği anlamına geldiğini düşünmüştüm" diyerek, Hollywood'da siyah kadın oyunculara bakış açısında hala problem olduğuna vurgu yaptı.

Sanatçı, Oscar'ı kazandıktan sonra istediği rolü oynama fırsatı olacağını düşündüğünü, fakat bunun da mümkün olmadığını dile getirdi.

Berry, "Bence perspektifimizi değiştirmeye başlamamız gerektiğini düşünüyorum, çünkü ödüllerin nasıl dağıtıldığını değiştiremeyeceğimiz çok açık" ifadelerini kullandı.

Halle Berry, 2001 sonunda Monster's Ball adlı filmde Leticia Musgrove adında, idam edilmiş bir katilin karısını canlandırdığı roldeki başarısıyla "En İyi Kadın Oyuncu" dalında Oscar Ödülü‘nü kazanmış ve bu ödüle layık görülen ilk Afrika asıllı kadın oyuncu olmuştu.

2022 Akademi Ödülleri için adayların gelecek hafta açıklanması bekleniyor.