Neçirvan Barzani: DAİŞ liderinin öldürülmesi bir adalet eylemi

Neçirvan Barzani, DAİŞ lideri Kureyşi'nin ABD güçlerince düzenlenen operasyonla öldürülmesinin terör saldırılarında yaşamını yitirenlerin aileleri için bir adalet eylemi olduğunu söyledi.

ERBİL (K24)

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, terör örgütü DAİŞ lideri Ebu İbrahim Haşimi el Kureyşi'nin, Suriye'nin Türkiye sınırındaki Atme kasabasında düzenlenen operasyonda öldürülmesine ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı.

Kureyşi'nin öldürülmesinin DAİŞ liderliğine büyük bir darbe olduğunun altını çizen Neçirvan Barzani, bunun terör örgütünün işlediği suçlarda yaşamını yitirenlerin aileleri için bir adalet eylemi olduğunu belirtti.

“Bu başarılı görev için ABD’li ortaklarımızı takdir ediyoruz” diyen Neçirvan Barzani, “Terörü ortadan kaldırma taahhüdünü yineliyoruz” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Joe Biden dün, ABD güçlerinin Suriye'de düzenledikleri operasyonla DAİŞ lideri Ebu İbrahim el Haşimi el Kureyşi'yi öldürmesi konusunda Beyaz Saray'da açıklama yapmıştı.

DAİŞ’in eski eski lideri Ebubekir Bağdadi'nin 2019'da ABD'nin düzenlediği operasyonla öldürülmesinin ardından el Kureyşi'nin örgütün başına geçtiğini belirten Biden, Kureyşi'nin o tarihten itibaren DAİŞ’in Amerikalıları ve müttefiklerini hedef alan birçok saldırının emrini verdiğini kaydetmişti.

Biden, ABD'nin operasyonunda sivil ölümleri en aza indirecek şekilde tasarlandığını belirterek "Bu teröristin kendini çocuklar ve ailesiyle çevrelediğini bildiğimizden, hava saldırısı yerine Amerikalıları daha çok tehlikeye atan Özel Kuvvetler operasyonu düzenledik" bilgisini vermişti.

ABD'li güçlerin kendisini yakalamaya yaklaştığını anlayan Kureyşi'nin "korkakça" davrandığını belirten Biden, "O, işlediği suçlar nedeniyle adaletin önüne çıkmak yerine, kendini sadece intihar bombacısı yeleğiyle değil tüm 3. katı yerle bir eden bir bombayla patlatmayı seçti" ifadelerini kullanmıştı.